Trainingen

Jezelf leren kennen is een groot goed. Daar heb je je leven lang plezier van. Omdat behoeften per persoon verschillen, bied ik drie empowerment trainingen aan. Ontdek welke training bij jou past.  

In een groep van zes tot negen vrouwelijke deelnemers werk je aan het hervinden van jouw persoonlijke kracht. Daarnaast geeft het je:

  • Inzicht in jou drijfveren, kwaliteiten en belemmeringen
  • Een vergroot gevoel van (zelf)acceptatie
  • Controle over jouw leven, jij staat weer aan het roer.

Een drukke baan, een gezinsleven, een sociaal leven, willen sporten en ontspannen: het kan aanvoelen als een onmogelijk haalbare strijd. Er zitten te weinig uren in een dag. Er wordt te veel van je gevraagd. Er wordt te weinig met jou rekening gehouden. Als je dit ervaart , en merkt dat een gebalanceerd leven een ‘ver-van-je-bed-show’ is, is deze workshop een kans. Een kans om weer in je eigen kracht te komen.

Een groeps training waarbij je leert om met een techniek oude patronen te doorbreken. Daarnaast geeft het je:

  • Inzicht in oude vecht- en vluchtreacties
  • Rust, omdat je niet meer reageert vanuit angst
  • Een liefdevolle relatie met jezelf.

Emotional Freedom Technique kun je ook ‘emotionele acupunctuur’ noemen. Terwijl jij je focust op welke klachten je wilt behandelen, wordt er op bepaalde punten (meridianen, oftewel: energiebanen) zachtjes geklopt. Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.

Veilig en effectief
Emoties, herinneringen en overtuigingen die je hebt opgeslagen in je lichaam, laat je hierdoor letterlijk los. Het werkt goed bij stressgerelateerde klachten, maar ook bij angst-, dwang-, en stemmingsklachten. Het is hierbij niet nodig om een nare herinnering met dezelfde intensiteit te herbeleven. Je gaat stap voor stap door het proces. Ik bewaak te allen tijde de veiligheid.

Baat bij EFT
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen en kinderen. Je kunt het zelfs zelf leren, maar de effecten zijn anders dan wanneer je dit door een professional laat doen. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.

Mediteren leidt tot bewuster gedrag, innerlijke rust en balans. Daarnaast geeft het je:

  • Een rustiger hoofd doordat je ruimte ervaart tussen gedachten en jezelf
  • Een gevoel van controle: jij bepaalt hoe jij reageert
  • Nieuwe meditatietechnieken en kennis op het gebied van energie en chakra’s.


De balans van je energiecentra
Je lichaam heeft meerdere energiecentra, die ook wel chakra’s worden genoemd. De zeven belangrijkste chakra’s liggen als een snoer onder elkaar: van je kruin tot aan de basis van je ruggengraat. Hierdoor stroomt je levensenergie en ligt tegelijkertijd jouw levensenergie opgeslagen. Als dit goed in balans is, voel je dat. Je voelt je fit, energiek, kan helder nadenken, liefde ontvangen en geven. Deze balans kan verstoord raken door onverwerkte emoties, ziekte of stress. Meditatie is een manier om deze balans weer terug te krijgen en te bewaren.

Mediteren kun je leren
Al duizenden jaren mediteren mensen voor emotioneel en spiritueel welzijn. Mediteren brengt ontspanning van de geest, maar doet ook daadwerkelijk wat met je lichaam. Het mooie is: mediteren is eenvoudig te leren, je kunt het overal doen en de effecten ervan zijn groot. Samen mediteren versterkt de effecten, wat het waardevol maakt om in groepsverband te leren, uit te oefenen en ervaringen te delen.

Effecten van meditatie
Je brein is een krachtig instrument en kan veel informatie verwerken. Door de hectiek van het leven kan je brein overuren draaien. En daar kun je de negatieve gevolgen van ervaren, zoals een continu gevoel van gespannenheid, stress en (fysieke) klachten die worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan stress. Meditatie kan hierbij verlichting brengen: het verandert je brein. Eén van de effecten van meditatie is dat overmatige hersenactiviteit afneemt, met name in gebieden die gerelateerd zijn aan angst en depressie. Uit onderzoek blijkt dat de hersendelen die gerelateerd zijn aan empathie en verdragen van pijn actiever worden, wat betekent dat je langzamerhand steeds beter kunt omgaan met lastige situaties. Je raakt steeds meer ontspannen. Dit komt ten goede aan het niveau van stress in je lichaam, waardoor fysieke klachten kunnen verdwijnen. Meditatie is een zeer geschikte methode om in het ‘nu’ te leren denken en leven. Het gaat over het ‘zijn’. In de training leer je hiervoor de juiste methodieken.

“Jouw leven wordt niet zozeer bepaald door wat het leven je brengt, maar veeleer door jouw houding ten opzichte van het leven; niet zozeer door wat je overkomt, maar veeleer door de manier waarop je kijkt naar wat er gebeurt”. – Kahlil Gibran

Veelgestelde vragen

Alle trainingen hebben een heel eigen karakter. Alle 3 zijn op verschillende methodieken gebaseerd en ook het beoogde effect is verschillend. Als je twijfelt wat het beste bij je past of wat jij nu nodig hebt op dit moment, dan stel ik kennismakingsgesprek voor om dit uit te vinden.

1.a. “Versterk je Innerlijke Kracht” zou je kunnen zien als een coachtraject maar dan in groepsverband. Gericht op het verkrijgen van inzichten; in jezelf, je eigen patronen, maar ook in hoe het brein werkt, wat stress met je doet. Doel is het vergroten van je bewustzijn, het inzicht krijgen in wat je werkelijk wilt en waar je blij van wordt. Maar ook in actie komen om dit te gaan verwezenlijken. ACT is één van de ankers waarop de training is gebaseerd.

1.b “Lichter Leven” is een training gericht op het leren omgaan met je emoties. Dit kunnen emoties zijn veroorzaakt door de hectiek van de dag of een heftige situatie. Maar ook emoties die je al langer parten spelen. We werken met Emotional Freedom Technique. Deze techniek kun je zien als een emotionele EHBO box die je altijd en overal gebruiken kunt wanneer je dat nodig hebt.

1.c “Meditatie en Chakra’s richt zich op innerlijke rust en balans. Je leert diverse meditatietechnieken en over wat chakra’s zijn, hun invloed op je lichaam en geest. Mediteren in een groep werkt versterkend. Doel is een aanzet geven om meditatie een deel van je dagelijkse leven te laten uitmaken zodat je steeds meer vanuit die innerlijke rust en balans kunt reageren op omstandigheden i.p.v. erdoor uit balans te raken.

De kracht van groepsdynamiek is enorm inspirerend en dus geeft werken met gelijkgestemden aan je persoonlijke en spirituele ontwikkeling via een van de trainingen een enorme boost aan je ontwikkeling.

De groep biedt een veilige bedding als je liever (nog) niet alleen het pad van zelfontwikkeling op wilt gaan.

Dit is mogelijk. Neem even contact met me op om je wensen te bespreken.

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer weten? Stuur me dan een bericht via het contactformulier.

Verandering begint met een eerste stap

× Whatsapp