Wil jij het oude jaar rustig achter je laten en het nieuwe jaar bewust verwelkomen?

De donkere wintertijd is bij uitstek geschikt om naar binnen te keren om terug te kijken op het oude jaar en alvast vooruit te blikken op wat er komen gaat in het nieuwe jaar.

 

Van oudsher zijn de midwinternachten een magische en gewijde tijd omdat dan de kosmos, de hemel en de aarde, het dichts met elkaar verbonden zijn.
Een mystieke periode waarin de geestelijke wereld duidelijk voelbaar en waarneembaar is als je je hiervoor openstelt. Onze dromen in die nachten spelen hierin een belangrijke rol. In oude tradities was het een tijd waarin er niet werd gewerkt, maar gevast, gefeest en vooruit gekeken.

Wil jij ontdekken wat de Heilige Nachten voor jou betekenen?
Samen met Nathalie van Soulcharge organiseer ik een miniretraîte. Hierin ontdek je hoe de 13 heilige nachten jou ondersteunen bij bezinning, inzicht en sprirituele groei. Tussen 24 december en 6 januari ontvang je dagelijks kleine opdrachten en rituelen. In de besloten FB groep kun je – als je wilt – je ervaring delen met gelijkgestemden voor extra verdieping. Je ontvangt na aanmelding een werkboek waarin je je bevindingen en inzichten kunt vastleggen.

Wat zijn de Heilige Nachten?
Er zijn vele oude tradities die hun eigen manier hebben om met rituelen invulling te geven aan deze bijzondere tijd. De Heilige Nachten worden ook wel Yule Nachten, Rauhnächte of Weihnachen genoemd. In alle tradities wordt gebruikt gemaakt van zuiveringsrituelen zoals het branden van wierook of salie of een rookritueel om het huis te zuiveren en zo ‘schoon’ het nieuwe jaar in te gaan.

Wanneer is het?
De Heilige Nachten beginnen in de verschillende tradities op verschillende momenten, zoals op 21 december tijdens de winterzonnewende. Wij hebben ons laten inspireren door de traditie waarbij de eerste Heilige Nacht begint op kerstavond, dus in de nacht van 24 op 25 december en duurt tot 6 januari. Dit is de donkerste en stilste tijd van het jaar. Daarmee is het van nature een meditatieve tijd; heilige tijd. In deze stille tijd gaan we – met alle feestelijkheden die erbij horen – tijd maken voor zuivering, meditatie, toekomst voorspellen en introspectie.

It is only when there is no goal and no rush 
that the human senses are fuly open 
to receive the world
-Alan Watts-

Hoe ziet het programma eruit?

  • In een besloten Facebook groep openen we samen de retraîte op woensdagavond 21 december.
  • Je ontvangt een werkboek om m.b.v. dagelijkse reflectie vragen je bevindingen vast te leggen.
  • Je krijgt van ons dagelijks inspiratie, kleine opdrachten en rituelen die je zelf kunt uitvoeren.
  • Je kunt er gewoon vanuit huis (of waar je ook bent) aan mee doen. Op een tijdstip dat jou uitkomt.
  • In de besloten FB groep kun je je ervaring delen met gelijkgestemden voor extra verdieping.
  • Je kunt er zo veel tijd aan besteden als je wilt en kunt. 
  • Op vrijdagavond 6 januari sluiten we samen de retraîte af online via Zoom.

Informatie & aanmelden

Data:
Kickoff op woensdag 21 december 20.00-21.00 uur
Live via zoom (met replay)
Sluiting op  vrijdag 6 januari 20.00-21.00 uur
Live via zoom

Wat kost deze miniretraîte?
€ 22,22. 

Aanmelden via de site van Soulcharge 

Na betaling ontvang je een mail met daarin de details, de link naar de FB groep en het werkboek.

Nathalie de Vries is Counselor & Reiki practitioner. Ze begeleidt vrouwen met zachte kracht naar bezieling, ontspanning en plezier in werk en leven. Door ze terug te brengen naar hun essentie. Alles wat je nodig hebt ligt namelijk besloten in jou.

Ellen Geschiere is Energetisch Coach & NEI Therapeut. Ze helpt je helderheid te krijgen in patronen of onbewuste obstakels die je tegenhouden om je vrij en blij met jezelf te voelen. Er ontstaat inzicht en bewustzijn die helend werk. Oude patronen maken plaats voor zelfvertrouwen, acceptatie en compassie. Ruimte om je leven vorm te geven vanuit liefde voor jezelf.  

Vragen

Verandering begint met een eerste stap

× Whatsapp