Ellen Geschiere

Ik loop een stukje mee op je levenspad. Daarin help ik jou met het vinden van je eigen, unieke weg in het leven. Samen gaan we op zoek naar antwoorden: deze zitten al in je, ik help je ze alleen te vinden. Daarna laat ik je zelf verder lopen met een vergrote psychische veerkracht om zelf het leven richting en vorm te geven. Je bent in staat om jouw pad te bewandelen op je eigen manier en tempo. 

Coach en therapeut
Doordat ik zowel ben opgeleid als coach én therapeut, ben ik in staat om jou te ondersteunen op de manier die het beste bij jou past. 

Als therapeut ligt mijn focus op emotie- en gedragstherapie. Wanneer er belemmerende gedachten en emoties zijn, kun je niet leven vanuit je kracht. Door te ontdekken wat de oorzaak is van de aanwezige belemmeringen en welke invloed deze hebben, kom je weer terug bij de kern. Deze was er altijd al, maar ik help je ‘m opnieuw te vinden.

Mijn eigen pad

Ik gebruik mijn eigen levenservaring in mijn werk. En net zoals ieders leven, bestaat en bestond mijn leven ook uit hoogte- en dieptepunten. Met drie kleine kinderen, een rijk sociaal leven, een hardwerkende man en mijn eigen perfectionistische trekjes, ervoer ik af en toe de nodige stress. Verder kwam ik er steeds meer achter dat ik rondliep met oude onverwerkte zaken. Toen de welbekende druppel de emmer deed overlopen, wist ik dat ik op deze manier niet verder kon. Dat wilde ik ook niet.

De ‘druppel’ maakte dat ik een persoonlijk traject inging. Hierin ontdekte ik dat ik van veel talenten nog geen gebruik maakte. Althans, niet op de manier die ik wilde. Ik ben gefascineerd door mensen, hun bezieling, drijfveren en gedrag. Bij de zoektocht om dit allemaal samen te brengen, wil ik hen begeleiden en ondersteunen. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ben ik weer gaan studeren om me om te scholen. De filosoof en dichter Rumi verwoordt mijn levensmissie prachtig: “Be a lamp, a lifeboat or a ladder. Help someone’s soul heal.”

Na het behalen van mijn opleiding tot NEI-therapeut begon ik in 2005 mijn eigen praktijk. Het leren heb ik sindsdien niet losgelaten: er volgden studies zoals ACT-coaching, Systemisch Werk en uiteindelijk Certified Professional Coach.

De waarde van dieptepunten
We zijn geneigd om te focussen op de dieptepunten. Sterker nog, blijven hangen in dieptepunten is niet zeldzaam. Onze maatschappij sluit daarbij aan: op school en in functioneringsgesprekken wordt hier vaak extra aandacht aan gegeven. Zo worden onze gebreken continu aan de oppervlakte gebracht, terwijl onze krachten en talenten vaak worden vergeten. Samen met jou wil ik jouw talenten herontdekken en je unieke zelf weer tot bloei laten komen.

Aan de andere kant schuilt er ook veel informatie in de dieptepunten. Ze brengen je namelijk ook (veer)kracht, leggen je manieren van omgaan met moeilijkheden bloot (coping mechanismen) en kunnen je leren hoe je zware momenten ook liefdevol kunt accepteren en loslaten. Dan ontstaat er weer ruimte. Ruimte voor iets nieuws, dat mag gaan groeien.

Leiderschap over je eigen leven
Door coaching en therapie leer je jezelf beter kennen. Niet alleen de kanten die je al kende, maar ook onbekende facetten. Jouw plussen en minnen. En die kun je met twee armen omarmen. Met deze opgedane kennis kun je weer bewust de regie over je leven nemen. Je komt in je kracht en je kunt letterlijk stralen. Daar help ik je bij, net zo lang totdat je het weer helemaal zelf kunt.

Lichaam, geest en ziel zijn één
Mijn werkwijze is holistisch. Dat betekent dat ik werk vanuit een visie waarbij lichaam en geest onderling nauw verbonden zijn en een dynamisch geheel vormen. In onze gesprekken leer ik je kijken naar jezelf als mens in zijn totaliteit: een eenheid op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak. Wanneer deze in balans zijn, voel jij je vitaal en vrij.

Als coach, ben ik…
…empathisch, integer en inspirerend. Daarnaast ben ik praktisch en doelgericht: ik verlies nooit de reden van jouw bezoek uit het oog. We willen stappen vooruit maken. Dat betekent dat ik je soms een spiegel voorhoud en je motiveer om je bewust te worden van jouw effect op je omgeving. En omgekeerd. Ik neem altijd de tijd en luister met warmte en aandacht naar jouw verhaal. Hierbij help ik je om de rode draad van jouw leven te herkennen. Op deze manier kunnen we samen onderzoeken met welke acties jij de gewenste verandering kan realiseren. Juist die verandering waar je zo naar verlangt.

“Ellen kan zonder oordeel naar mijn verhaal luisteren en rekening houden met mijn grenzen en de situatie op dat moment. Ik doe dagelijks oefeningen en sta hierdoor sterker en heb meer energie dan voorheen. Ik kan beter mijn grenzen aangeven en bewaken, zo kom beter voor mezelf op, wil daar nog graag in groeien.”

Verhelder

Je wilt de leider zijn van je eigen leven. Maar soms komt er een uitdaging op je pad, waardoor je het contact met jezelf verliest. Misschien ben je niet goed zichtbaar op je werk, loop je ergens tegenaan in je relatie of ga je over je grenzen heen. Ik help je om licht te werpen op jouw hulpvraag en weer regie over het leven te krijgen.

Transformatie

Je wilt jezelf omarmen en liefhebben. Maar je laat je leiden door angst, onzekerheid of een gebrek aan vertrouwen. Samen kijken we naar (mogelijke) onderliggende trauma’s en onverwerkte emoties. Ik help je om deze aan te gaan en te aanvaarden, zodat je weer vertrouwen en liefde ervaart: leven in plaats van overleven.

Op Adem Komen

Je wilt innerlijke rust voelen. Maar je zit vol onrust, stress of andere emoties en bent de verbinding met jezelf even kwijt. Ik help je in een eenmalige sessie om weer te landen in je lijf en de rust terug te laten keren in je hoofd.

Verandering begint met een eerste stap

× Whatsapp