Ellen Geschiere

Met veel passie help ik jou met het vinden van je eigen, unieke weg in het leven. Om daar te komen, ga ik samen met jou op zoek naar antwoorden en inzichten. Alle antwoorden zitten al in je. Ik help je ze alleen te vinden. Daarbij ontwikkel je ook een vergrote psychische veerkracht, waardoor je steviger in je schoenen komt te staan.

Life Coaching en Therapie
Doordat ik ben opgeleid als zowel Life Coach én therapeut, ben ik in staat om jou te ondersteunen op de manier die het beste bij jou past.

Als therapeut ligt mijn focus op emotie- en gedragsgerichte therapie. Wanneer er belemmerende gedachten en emoties zijn, kun je niet leven vanuit je kracht. Door te ontdekken wat de oorzaak is van de aanwezige belemmeringen en welke invloed dit heeft, kun jij weer de beste versie van jezelf zijn.

Mijn persoonlijke pad heeft mij gebracht waar ik nu ben. Met een vliegende start in de reisbranche, merkte ik dat mijn échte bevlogenheid in een andere hoek lag. Ik ben de schoolbanken weer ingegaan om nieuwe vaardigheden en talenten te ontwikkelen.

Na het behalen van mijn opleiding tot NEI-therapeut begon ik in 2005 mijn eigen praktijk. Het leren heb ik sindsdien niet losgelaten: daarna volgden studies zoals ACT-coaching, systemisch werk en uiteindelijk tot Certified Professional Coach.

Mijn eigen pad
Ik gebruik mijn eigen levenservaring in mijn werk. En net zoals ieders leven, bestaat en bestond mijn leven ook uit hoogte- en dieptepunten. Met drie kleine kinderen, een rijk sociaal leven, een hardwerkende man en mijn eigen perfectionistische trekjes, ervoer ik af en toe de nodige stress. Maar toen de welbekende druppel de emmer deed overlopen, wist ik dat ik op deze manier niet verder kon. Dat wilde ik ook niet.

Op ontdekkingsreis
Met een coachende vriendin kwam ik erachter dat ik van veel talenten nog geen gebruik maakte. Althans, niet op de manier die ik wilde. Ik ben gefascineerd door mensen, hun bezieling, gedrag en drijfveren. Bij de zoektocht om dit allemaal samen te brengen, wil ik hen begeleiden en ondersteunen. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en ben ik weer gaan studeren om me om te scholen. De filosoof en dichter Rumi verwoordt mijn levensmissie prachtig: “Be a lamp, a lifeboat or a ladder. Help someone’s soul heal.”

De waarde van dieptepunten
We zijn geneigd om te focussen op de dieptepunten. Sterker nog, blijven hangen in dieptepunten is niet zeldzaam. Onze maatschappij sluit daar bij aan: op school en in functioneringsgesprekken wordt hier vaak extra aandacht aan gegeven. Zo worden de gebreken continu aan de oppervlakte gebracht, terwijl onze krachten en talenten vaak worden vergeten. Samen met jou wil ik jouw talenten ontdekken en een manier vinden om daarmee jou in je kracht te zetten.

Desalniettemin schuilt er ook veel informatie in de dieptepunten. Ze brengen namelijk ook (veer)kracht, leggen je manieren van omgaan met moeilijkheden bloot (copingsmechanismen) en kunnen je leren hoe je zware momenten ook liefdevol kunt loslaten. Dan ontstaat er weer ruimte. Ruimte voor iets nieuws, dat mag gaan groeien.

Leiderschap over je eigen leven
Door coaching leer je jezelf beter kennen. Niet alleen de kanten die je al kende, maar ook onbekende facetten. Jouw plussen en minnen. En die kun je met twee armen omarmen. Met deze opgedane kennis kun je weer bewust de regie over je leven in eigen handen nemen. Je komt in je kracht, je kunt letterlijk stralen. Daar wil ik je bij helpen, net zo lang totdat je het helemaal weer zelf kunt.

Lichaam, geest en ziel zijn één
Mijn werkwijze is holistisch. Dat betekent dat ik werk vanuit een visie waarbij lichaam, geest een dynamisch geheel zijn en onderling nauw verbonden. In onze gesprekken leer ik je kijken naar jezelf als mens in zijn totaliteit: een eenheid op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele vlak. Wanneer deze in balans zijn, voel jij je ook fit, vitaal en vrij.

Als coach, ben ik…
…empathisch, integer en inspirerend. Daarnaast ben ik ook praktisch en doelgericht: ik verlies nooit de reden van jouw bezoek uit het oog. We willen stappen vooruit maken. Dat betekent ook dat ik je soms een spiegel voorhoud en je motiveer om je bewust te worden van jouw effect op je omgeving. En omgekeerd. Ik neem altijd de tijd en luister met warmte en aandacht naar eenieders verhaal. Hierbij help ik je om de rode draad van jouw leven te herkennen. Op deze manier kunnen we samen onderzoeken met welke acties jij de gewenste verandering kan realiseren. Juist die verandering waar je zo naar verlangt.

“Ellen kan zonder oordeel naar mijn verhaal luisteren en rekening houden met mijn grenzen en de situatie op dat moment. Ik doe dagelijks oefeningen en sta hierdoor sterker en heb meer energie dan voorheen. Ik kan beter mijn grenzen aangeven en bewaken, zo kom beter voor mezelf op, wil daar nog graag in groeien.”

Life coaching

In dit traject leer je omgaan met alle uitdagingen die je op je levenspad tegenkomt. Stilstaan bij wat je uit balans brengt, je kracht hervinden en in beweging komen om dat wat je wilt ook echt te bereiken. Ook als je aanmoediging zoekt om nieuwe stappen te zetten!

Therapie & Healing

Lichter leren leven als emoties of situaties uit het verleden je geluk en gezondheid in de weg staan. Inzicht in de oorzaken van je klachten en leren hoe je de pijn kunt loslaten.

Trainingen

Drie verschillende trainingen gericht op zelfontwikkeling. In kleine groepen werk je samen met andere vrouwen actief aan jezelf.
  • Versterk Je Innerlijke Kracht
  • Lichter Leven met Emotional Freedom Techniek
  • Meditatie & Chakra’s

Verandering begint met een eerste stap

× Whatsapp