Verandering versus transformatie

Datum

Kun je een rups leren vliegen? Zo heet een boek van Jan Bommerez. Het antwoord laat zich raden. Niemand kan een rups leren vliegen, een rups transformeert op een zeker moment geheel op eigen kracht tot een vlinder. Dat is geen makkelijk proces en kost energie en tijd.

Maar is wel precies wat de rups nodig heeft om als vlinder uit te kunnen vliegen.

Verandering versus transformatie
Het boek gaat over het verschil tussen verandering en transformatie. Verandering is gericht op het verleden. Het is iets wat je doet omdat je iets niet meer wilt, omdat iets niet goed ging of fout was. Transformatie is gericht op de toekomst. Komt vooral voort uit het verlangen om potentieel te bevrijden en iets nieuws te creëren. Transformatie is niet iets wat je doet, maar iets wat gebeurt als je anders naar dingen gaat kijken – als je perceptie verandert en er een paradigmawisseling plaatsvindt. En ook al vindt het plaats zonder dat je ‘het doet’, er gaat wel degelijk een proces aan vooraf. En net als bij de vlinder kan niemand dit voor ons doen. Het is iets dat van binnenuit plaatsvindt als je bereid bent om oude paradigma’s los te laten. Het pad voorafgaand aan deze transformatie is vaak nauw en steil, maar precies wat nodig is om een doorbraak te kunnen beleven. Net als bij de vlinder.

Persoonlijke transformatie
Het programma “Een Jaar Bewust Zijn – Leven met Intentie” is gericht op persoonlijke transformatie. Een jaar lang aan de hand van maandelijkse thema’s, in een kleine groep, samen op weg naar meer Bewust Zijn. De thema’s helpen je om stil te staan, te reflecteren en te voelen wat je los wilt laten of juist wilt laten groeien.

We gaan je leren anders te kijken en hierdoor ontdek je steeds beter je eigen potentieel en waar jij heen wilt in je leven. Meer te vertrouwen op je eigen innerlijke bron van kennis en daarop te varen. En je niet langer te laten leiden door de waan van de dag. Jouw intenties worden steeds meer zichtbaar en we inspireren je met allerlei extra’s om deze als richtlijn in je leven te integreren. Zodat het niet blijft bij vaak kortdurende en op wilskracht gebaseerde verandering maar leidt tot structurele, vanuit je innerlijke bron geïnitieerde transformatie. Tot een geëxpandeerd bewustzijn.

De kracht van samen
Het is een groepsprogramma. Samen reflecteren op thema’s helpt om je perspectief op dingen te verbreden. En door samen persoonlijke processen aan te gaan, verbinden we ons met elkaar en dat werkt zò inspirerend. We tillen elkaar als het ware op naar een hoger niveau. Waardoor je anders gaat kijken en zien. En dat is wanneer er ruimte komt voor transformatie.

‘When you change the way you look at things, the things you look at change’ – Wayne Dyer

 

 

Deel dit bericht:

Meer blogs:

Diensten:

× Whatsapp