De herfst is het ideale moment van het jaar om…

Datum

Toegegeven, de herfst is niet mijn favoriete seizoen. Ik ken mezelf inmiddels een beetje en ik weet dat ik niet op mijn best ben als het kouder, regenachtig en donkerder wordt. Maar misschien hoeft dat ook helemaal niet. Ik bedoel, ik hoef niet altijd op mijn best te zijn, toch?
Toch? is dat wel wat we meestal van onszelf verwachten, dat we altijd op ons best zijn.
Dat we het hele jaar door op volle kracht vooruit gaan en op de toppen van ons kunnen presteren. Maar is dat wel een reële en eerlijke verwachting ten aanzien van onszelf? En… wie vraag dat eigenlijk van ons?

Wat dat betreft kunnen we veel van de seizoenen en de natuur leren.
Ja, en dan hou ik ineens wèl weer heel erg van de herfst. Huh? Als ik goed naar de natuur kijk, dan herinnert de herfst mij er namelijk aan dat ook ik tijd mag nemen om stil te staan en naar binnen te kijken om te zien wat ik wil verteren en loslaten. En dat ik best even gas terug mag nemen om de vruchten te plukken van het harde werken van de afgelopen tijd. Dat er niets mis is met het wat rustiger aan doen als ik daar behoefte aan heb en lekker binnen mag ‘cocoonen’.

Zijn er bij jou ook dingen die je zou kunnen of willen loslaten? Welke situaties of emoties liggen je nog zwaar op de maag en verdienen je tijd en aandacht om te verwerken en los te laten. Misschien zijn er patronen in je dagelijkse leven die je al lang niet meer dienen of heb je een baan die niet meer bij je past. De herfst is de perfecte tijd van het jaar om eens na te gaan wat je wellicht anders wilt voor jezelf in het nieuwe jaar.

Heb jij ook ervaring met hoe je de energie van de verschillende seizoenen voor je persoonlijke ontwikkeling kunt inzetten of wil je er van meer van weten? Stuur me een berichtje!

Deel dit bericht:

Meer blogs:

Diensten:

× Whatsapp